Bilişsel Düşünme Becerileri Konu Tarama Testi 2 [EBS | Eğitim Bir Sen]

Uzman öğretmenlik ve Başöğretmenlik Sınavlarına hazırlık Bilişsel Düşünme Becerileri modülü 2. online test ve hazırlık soruları.
Millî Eğitim Bakanlığınca 19 Kasım’da yapılacak Öğretmenlik Kariyer Basamakları Sınavı’na girecek öğretmenlerin sorumlu oldukları eğitim modüllerine göre Eğitim Bir Sen (EBS) tarafından hazırlanan online test ve çalışma soruları.

Modul 12 Konu Tarama Testi 2 Eğitim Bir Sen

Saygıdeğer öğretmenlerimiz, hata olduğunu düşündüğünüz sorular ile ilgili testin sonundaki değerlendirme formundan veya sayfamızın iletişim bölümünden bize geribildirim sağlayabilirsiniz.

1 / 15

1) Algı yanılmalarının, parlak ya da aşırı derecede uzun de- ğişken desenlere adapte uyaranlarda, göz veya beyin üzerinde aşırı uyarım etkisi olması ne olarak adlandırılır?

2 / 15

2) Bilinçdışı mesajlar, mutlak eşiğin altındadır ve algılanma şansı %50’nin altında olan işitsel veya görsel mesajlardır. Yukarıda yer alan kavram aşağıdakilerden hangisidir?

3 / 15

3) Aşağıdakilerden hangisi bilginin duyusal kayıt belleğinden kısa süreli belleğe aktarılması ile oluşur?

4 / 15

4) Duyduğunuz ya da gördüğünüz bir telefon numarasını ancak birkaç saniye hatırlarsınız, tekrar etmediğinizde bu numara birkaç saniye içinde belleğinizden silinir.

Yukarıda yer verilen örnek aşağıdaki bellek türlerinden hangisine aittir?

5 / 15

5) Aşağıdakilerden hangisi insanların duyusal bilgi üzerinden gerçekleştirdiği, bilginin beynin depolanma sistemlerinde kullanılabilecek nitelikte bir forma dönüştürüldüğü bir dizi faaliyettir?

6 / 15

6) Aşağıdakilerden hangisi geri getirme ipuçları arasında yer almaz?

7 / 15

7) Aşağıda yer alan öğrenme türlerinden hangisi en genel biçimde klasik koşullanma ve edimsel koşullanma ile gerçekleşmektedir?

8 / 15

8) Top oynamak, bisiklete binmek, ok atmak gibi beceriler bir kez öğrenildikten sonra tekrar tekrar öğrenilmesi gerekmeyen ve unutulması güç becerilerdir. Yukarıda açıklaması yapılan öğrenme türü aşağıdakilerden hangisidir?

9 / 15

9) Yaratıcı bireyi, yaratıcı ……………… geliştiren veya yaratıcı …………. üreten kişi olarak tanımlayabiliriz. Yaratıcılık ise bir süreçtir bu nedenle yaratıcılığı yaratıcı fikir üretme süreci olarak tanımlayabiliriz. Yukarıda yer alan boşluklara sırasıyla aşağıdakilerden hangisi gelir?

10 / 15

10) Yaratıcılıkla ilgili aşağıda verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?

11 / 15

11) I. Fikirlerle dolu, düşüncelerinde esnek, normları ve varsayımları sorgulayan, algısal ketlerden sakınan, hayal kuran, yeni açılardan gören, olasılığa dikkat eden.
II. Normların belirgin bir şekilde üzerinde genel zihinsel kapasiteye veya genel yeteneğe sahip
III. Metaforlarla düşünen, çelişkisel düşünen, yenilikle iyi baş eden.

Yukarıda verilen öncüllerde yaratıcı bireylerin özellikleri ilgili tanımlamalar aşağıdakilerin hangisinde sırasıyla verilmiştir?

12 / 15

12) Aşağıdakilerden hangisi yaratıcılığın gelişimini etkileyen bileşenlerden biri değildir?

13 / 15

13) Aşağıdakilerden hangisi yaratıcılığı engelleyen yaygın etmenler arasında yer almaz?

14 / 15

14) I. Çocuğun istek ve ihtiyaçlarından ziyade kendi beklentilerini ön planda tutan anne-baba tutumudur. Çocuklarını yönetme endişesi taşıyan bu tutumdaki anne babalar, çocuklarının her adımını takip ederek kontrol altında tutma eğilimindedir.
II. Bu tür ebeveynlikte kurallar, çocuğa verilecek sevgi ve sıcaklığın önüne geçmektedir.
III. Ebeveyn-çocuk arasında güvene dayalı bir ilişki söz konusu olmadığından çocuğun kuralları çiğnemesi durumunda ceza ile karşı karşıya kaldığı görülür.

Yukarıda öncüllerde özellikleri verilen ebeveyn tutumu aşağıdakilerden hangisidir?

15 / 15

15) Mantıksal sonuçlar çıkarmak için gerekli olan bileşenleri tanımlamak; hipotezleri ve tahminleri şekillendirmek; konu ile ilgili bilgileri dikkate almak; verilerden, hükümlerden, görüşlerden kavramlardan ve tanımlamalardan hareketle sonuca ulaşmak, eleştirel düşünmenin bileşenlerden hangisine aittir?

Puanınız

Ortalama puan şöyledir 0%

Bu testi beğendiyseniz bize bir iyilik yapın ve bu testi sosyal medya hesabınızda paylaşın 🙂

LinkedIn Facebook VKontakte
0%

MEB tarafından 14 Eylül 2022’de 2. si yayımlanan Uzman Öğretmenlik Sınavı Örnek Sorularını online olarak çözmek için tıklayınız. [20 Soru]

MEB tarafından 14 Eylül 2022’de 2. si yayımlanan Başöğretmenlik Öğretmenlik Sınavı Örnek Sorularını online olarak çözmek için tıklayınız. [25 Soru]

MEB tarafından 29 Ağustos 2022’de yayınlanan Uzman Öğretmenlik Sınavı Örnek Sorularını online olarak çözmek için tıklayınız. [20 Soru]

MEB tarafından 29 Ağustos 2022’de yayınlanan Başöğretmenlik Sınavı Örnek Sorularını online olarak çözmek için tıklayınız. [25 Soru]

Eğitim Bir Sen tarafından yayınlanan Konu Kavrama Testleri örnek soruları online çözmek için tıklayın.

Uzman Öğretmenlik Sınavı Örnek Soru Kitapçığı’nı [PDF] indirmek için

Başöğretmenlik Sınavı Örnek Soru Kitapçığı’nı [PDF] indirme için

MEB 2022 Uzman Öğretmenlik Yetiştirme Programı Çalışma Kitabı (461 Sayfa PDF) İçin

MEB 2022 Başöğretmenlik Yetiştirme Programı Çalışma Kitabı (591 Sayfa PDF) İçin

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir