Sosyal Duygusal Öğrenme Becerilerin Geliştirilmesi Konu Tarama Testi 2 [EBS | Eğitim Bir Sen]

Uzman öğretmenlik ve Başöğretmenlik Sınavlarına hazırlık Sosyal Duygusal Öğrenme Becerilerin Geliştirilmesi modülü 2. online test ve hazırlık soruları.
Millî Eğitim Bakanlığınca 19 Kasım’da yapılacak Öğretmenlik Kariyer Basamakları Sınavı’na girecek öğretmenlerin sorumlu oldukları eğitim modüllerine göre Eğitim Bir Sen (EBS) tarafından hazırlanan online test ve çalışma soruları.

Modul 11 Konu Tarama Testi 2 Eğitim Bir Sen

Saygıdeğer öğretmenlerimiz, hata olduğunu düşündüğünüz sorular ile ilgili testin sonundaki değerlendirme formundan veya sayfamızın iletişim bölümünden bize geribildirim sağlayabilirsiniz.

1 / 15

1) Akademik, Sosyal ve Duygusal Öğrenme İçin İşbirliği (CASEL), tarafından oluşturulan sosyal-duygusal öğrenme ile ilgili beş temel beceriyi özetleyen sınıflandırma arasında aşağıdakilerden hangisi yer almaz?

2 / 15

2) Aşağıdakilerden hangisi çocuklarda benlik saygısını geliştirecek önerilerden biri olamaz?

3 / 15

3) Aşağıdakilerden hangisi sosyal becerilerde negatif durumları gösteren davranışlardan biri değildir?

4 / 15

4) Aşağıdaki verilenlerden hangisi okulda sosyal duygusal öğrenmeyi destekleyen yaklaşımlardan duygu koçluğunun adımlarından biri olarak gösterilemez?

5 / 15

5) Bireylerin birbirlerini dinlemeleri, iş birliği yapmaları, problemleri etkin dinleme ve ifade etme aracılığıyla çözmeleri, ihtiyaç duyduğu yardımı dile getirmeleri gibi özellikleri aşağıdaki becerilerden hangisinin geliştiğini gösterir?

6 / 15

6) Aşağıdakilerden hangisi okullarda sosyal duygusal öğ- renmeyi kullanarak olumlu okul iklimi oluşturmak ve okulun akademik başarısına katkı sağlamak için yapılması gereken çalışmalardan biri olamaz?

7 / 15

7) Başkalarıyla bağlantı kurmak için sosyal-duygusal beceriler çok önemlidir. Bu beceriler, duygularımızı yönetmemize, sağlıklı ilişkiler kurmamıza ve empati kurmamıza yardımcı olur. Çocuklarda sosyal-duygusal gelişimin temelde beş boyutu tanımlanmıştır. Bunlardan bazıları; I- sosyal yeterlilik, II- bağlanma, III- duygusal yeterlilik olarak gösterilebilir. Bu boyutlara yönelik geliştirilmesi gereken beceriler, bireyin yaşamına hem akademik hem de sosyal ve duygusal anlamda katkı sağlayacaktır.

Paragraftaki sosyal-duygusal gelişimin boyutları ile ilgili bilgiler incelendiğinde, verilenlerden hangilerinin çocuklarda sosyal-duygusal gelişimin boyutları içerisinde yer aldığı söylenebilir?

8 / 15

8) Aşağıdakilerden hangisi akran öğretimi ile ilgili doğru değildir?

9 / 15

9) Aşağıdakilerden hangisi pozitif durumları gösteren davranışlar arasında yer almaz?

10 / 15

10) I. İkinci Önleme Aşaması
II. Üçüncül müdahale Aşaması
III. Evrensel Destek Aşaması

Yukarıda Piramit Modeli ile ilgili verilen aşamaların genelden özele doğru sıralanışı hangi seçenekte doğru olarak verilmiştir?

11 / 15

11) Aşağıdakilerden hangisi işe yaramayan (olumsuz) duygulara örnek olarak gösterilemez?

12 / 15

12) OECD tarafından belirlenen sosyal duygusal öğrenme becerileri arasında yer alan ve “Başarı için motivasyon”, “kendi kendini kontrol edebilme”, “sorumluluk” ve “sebat etme/ısrarcı olma” şeklinde dört alt beceriden olu- şan, sosyal duygusal öğrenme becerisi aşağıdakilerden hangisidir?

13 / 15

13) Aşağıdakilerden hangisi akran ilişkileri ile ilgili değiş- kenler arasında yer almaz?

14 / 15

14) - Öğretmenin kendi duygularını dikkate alması ve bu sayede çocuğu anlaması için bir araçtır.
- Çocukların davranış sorunlarını azaltma ve önlemede etkili bir yöntemdir.
- Çocuklara duyguları, duyguların nedenlerini ve sonuçlarını öğretmede ve empatiyi geliştirmede etkilidir.

Yukarıda verilen bilgiler okulda sosyal duygusal öğrenmeyi destekleyen yaklaşımlardan hangisi ile ilgilidir?

15 / 15

15) I. Çocuğun üstün yararı temel alınarak oluşturulmuş etkili bir şikayet ve geri bildirim mekanizmasının olması gerekir.
II. Akran zorbalığına ilişkin güvenilir ve ayrıntılı veriler tutulmalıdır.
III. Öğrencilerin akran zorbalığı ile ilgili farkındalıkları artırılmalıdır.

Yukarıda verilenlerden hangisinin veya hangilerinin akran zorbalığına karşı okul idareci ve öğretmenleri tarafından çözüm önerisi olarak benimsemeleri doğru olur?

Puanınız

Ortalama puan şöyledir 0%

Bu testi beğendiyseniz bize bir iyilik yapın ve bu testi sosyal medya hesabınızda paylaşın 🙂

LinkedIn Facebook VKontakte
0%

MEB tarafından 14 Eylül 2022’de 2. si yayımlanan Uzman Öğretmenlik Sınavı Örnek Sorularını online olarak çözmek için tıklayınız. [20 Soru]

MEB tarafından 14 Eylül 2022’de 2. si yayımlanan Başöğretmenlik Öğretmenlik Sınavı Örnek Sorularını online olarak çözmek için tıklayınız. [25 Soru]

MEB tarafından 29 Ağustos 2022’de yayınlanan Uzman Öğretmenlik Sınavı Örnek Sorularını online olarak çözmek için tıklayınız. [20 Soru]

MEB tarafından 29 Ağustos 2022’de yayınlanan Başöğretmenlik Sınavı Örnek Sorularını online olarak çözmek için tıklayınız. [25 Soru]

Eğitim Bir Sen tarafından yayınlanan Konu Kavrama Testleri örnek soruları online çözmek için tıklayın.

Uzman Öğretmenlik Sınavı Örnek Soru Kitapçığı’nı [PDF] indirmek için

Başöğretmenlik Sınavı Örnek Soru Kitapçığı’nı [PDF] indirme için

MEB 2022 Uzman Öğretmenlik Yetiştirme Programı Çalışma Kitabı (461 Sayfa PDF) İçin

MEB 2022 Başöğretmenlik Yetiştirme Programı Çalışma Kitabı (591 Sayfa PDF) İçin

1 Comment

Add a Comment
  1. Sorular çok güzel hazırlanmış. teekkürler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir