Öğrenme ve Öğretme Süreçleri Konu Tarama Testi 3 [EBS | Eğitim Bir Sen]

Uzman öğretmenlik ve Başöğretmenlik Sınavlarına hazırlık Öğrenme ve Öğretme Süreçleri modülü 3. online test ve hazırlık soruları.
Millî Eğitim Bakanlığınca 19 Kasım’da yapılacak Öğretmenlik Kariyer Basamakları Sınavı’na girecek öğretmenlerin sorumlu oldukları eğitim modüllerine göre Eğitim Bir Sen (EBS) tarafından hazırlanan online test ve çalışma soruları.

Modul 1 Konu Tarama Testi 3 Eğitim Bir Sen

Saygıdeğer öğretmenlerimiz, hata olduğunu düşündüğünüz sorular ile ilgili testin sonundaki değerlendirme formundan veya sayfamızın iletişim bölümünden bize geribildirim sağlayabilirsiniz.

1 / 15

1) Bloom Taksonomisi’nde aşağıda sayılan düzeylerden hangisi bulunmaz?

2 / 15

2) “Öğrencinin belirli bir öğrenme alanıyla ilgili mevcut bilgi, anlayış ve beceri düzeyini ifade eder. Yetenekten farklı olarak bir öğrencinin o günkü konu ile ilgili belirli bir anlayış veya beceriye yönelik giriş noktasını temsil eder.” Yukarıdaki metinde bahsedilen kavram aşağıdakilerden hangisi olabilir?

3 / 15

3) “Bu öğretim; öğrencilerin hazırbulunuşluk, öğrenme hızları, ilgileri, bilişsel yetenekleri ve öğrenme stillerindeki bireysel farklılaşmanın öğretim ortamında meydana getireceği olumsuzluğu gidermek amacıyla kullanılmaktadır. İlgili öğretimde bu bireysel farklılıklara göre tasarımın içerik, öğretim süreci, öğretim ürünü ve ortam boyutları kademelendirilmektedir. Bu şekilde bir tasarımla, örneğin ön öğrenmesi düşük, orta ve yüksek olan öğrencilerin aynı konuları, kendilerine uygun zorluk seviyesinde öğrenmeleri sağlanmaktadır.” Yukarıda verilen metinde sözü edilen, “Farklılaştırılmış Öğretimde Kullanılan Yöntem ve Teknikler”den hangisidir?

4 / 15

4) I- Kutu Yapma
II- Köşe Kapmaca
III- Yumruk Yapma
IV- Evet-Hayır Kartları

Yukarıda sayılanlardan hangisi/hangileri “Farklılaştırılmış Öğretimde Değerlendirme Teknikleri”nden öğretim öncesi kullanılan teknikler arasındadır?

5 / 15

5) “Öğrencilerin öğrenmelerinin hedeflendiği temel bilgi ve becerileri süreç içerisinde öğrendiklerini, anladıklarını ve yapabildiklerini göstermenin yollarıdır. Başka bir deyişle, öğrencinin bildiğini ortaya koymaya yönelik bireysel yorumudur.” Etkili bir farklılaştırmadan söz edebilmek için öğretmenlerin; öğrencilerin hazırbulunuşluk düzeylerine, ilgilerine veya öğrenme profillerine göre farklılaştırabileceği çeşitli ögeler bulunmaktadır. Yukarıda verilen metinde bu ögelerden hangisinden bahsedilmiştir?

6 / 15

6) - Kalıcılık Mesajı - Fırsat Mesajı - Yatırım Mesajı - Davet Mesajı - Düşünme Mesajı Farklılaştırılmış bir sınıfa öğretmenlerin çeşitli şekillerde ve zaman içinde, öğrencilerine hem bireysel olarak hem de bir bütün olarak tutarlı bir şekilde iletmeleri beklenen belirli mesajlar vardır. Yukarıda sayılanlardan kaç tanesi bu mesajlar arasındadır?

7 / 15

7) I- Katılımcı Odaklı Değerlendirme
II- Yönetime Dayalı Değerlendirme
III- Tüketici/Yararlanıcı Odaklı Değerlendirme
IV- Hedefe Dayalı Değerlendirme

Yukarıda sayılanlardan hangisi/hangileri “Program Değerlendirme Yaklaşımları” arasındadır?

8 / 15

8) Aşağıda sayılanlardan hangisi Eisner’ın yapmış olduğu sınıflandırmaya göre program türlerinden değildir?

9 / 15

9) I- Planlama
II- Tasarlama
III- Deneme
IV- Değerlendirme

Yukarıda sayılanlardan hangisi/hangileri “Program Geliştirme Süreci” aşamaları arasındadır?

10 / 15

10) “Bir eğitim kurumunun, çocuklar, gençler ve yetişkinler için sağladığı millî eğitimin ve kurumun amaçlarının gerçekleşmesine dönük tüm faaliyetleri kapsar.” Yukarıda verilen metinde aşağıdakilerden hangisinden bahsedilmektedir?

11 / 15

11) “Nesnelerin veya olayların ortak özelliklerini kapsayan ve bir ortak ad altında toplayan genel tasarım.” Yukarıdaki metinde, aşağıdakilerden hangisinin tanımı verilmiştir?

12 / 15

12) I- Test Edilen Program
II- Önerilen Program
III- İhmal Edilen Program
IV- Karşıt Program

A- Bilim insanları ya da meslek kuruluşlarınca hazırlanan program türüdür.
B- Öğretmen, eğitim kurumları ve/veya devlet tarafından hazırlanan sınavlarda ölçülen öğrenmeleri kapsayan program türüdür.
C- Resmî programın hedeflerinin tam karşıtını savunan kişileri yetiştirmek üzere oluşturulan bir programdır.
D- Resmî programda yer almasına karşılık uygulamaya konmayan, göz ardı edilen, üstünkörü geçilen ya da atlanan programdır.

Yukarıda verilen kavram ve tanımların eşleştirilmesi aşağıdaki seçeneklerin hangisinde doğru olarak verilmiştir?

13 / 15

13) Kavram öğretiminde ve kavram yanılgıları tespitinde kullanılabilecek araçlar arasında aşağıdakilerden hangisi yoktur?

14 / 15

14) Aşağıdakilerden hangisi ödülleri kullanmanın işlevsel alternatiflerinden biri değildir?

15 / 15

15) I- Socrative
II- Kahoot
III- Google Drive
IV- Edmodo

Yukarıda sayılanlardan hangisi/hangileri “Etkili Geri Bildirim Sürecinde Web 2.0 Araçları” arasındadır?

Puanınız

Ortalama puan şöyledir 0%

Bu testi beğendiyseniz bize bir iyilik yapın ve bu testi sosyal medya hesabınızda paylaşın 🙂

LinkedIn Facebook VKontakte
0%

MEB tarafından 14 Eylül 2022’de 2. si yayımlanan Uzman Öğretmenlik Sınavı Örnek Sorularını online olarak çözmek için tıklayınız. [20 Soru]

MEB tarafından 14 Eylül 2022’de 2. si yayımlanan Başöğretmenlik Öğretmenlik Sınavı Örnek Sorularını online olarak çözmek için tıklayınız. [25 Soru]

MEB tarafından 29 Ağustos 2022’de yayınlanan Uzman Öğretmenlik Sınavı Örnek Sorularını online olarak çözmek için tıklayınız. [20 Soru]

MEB tarafından 29 Ağustos 2022’de yayınlanan Başöğretmenlik Sınavı Örnek Sorularını online olarak çözmek için tıklayınız. [25 Soru]

Eğitim Bir Sen tarafından yayınlanan Konu Kavrama Testleri örnek soruları online çözmek için tıklayın.

Uzman Öğretmenlik Sınavı Örnek Soru Kitapçığı’nı [PDF] indirmek için

Başöğretmenlik Sınavı Örnek Soru Kitapçığı’nı [PDF] indirme için

MEB 2022 Uzman Öğretmenlik Yetiştirme Programı Çalışma Kitabı (461 Sayfa PDF) İçin

MEB 2022 Başöğretmenlik Yetiştirme Programı Çalışma Kitabı (591 Sayfa PDF) İçin

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir