Öğrenme ve Öğretme Süreçleri Konu Tarama Testi 1 [EBS | Eğitim Bir Sen]

Uzman öğretmenlik ve Başöğretmenlik Sınavlarına hazırlık Öğrenme ve Öğretme Süreçleri modülü 1. online test ve hazırlık soruları.
Millî Eğitim Bakanlığınca 19 Kasım’da yapılacak Öğretmenlik Kariyer Basamakları Sınavı’na girecek öğretmenlerin sorumlu oldukları eğitim modüllerine göre Eğitim Bir Sen (EBS)tarafından hazırlanan online test ve çalışma soruları.

Modul 1 Konu Tarama Testi 1 Eğitim Bir Sen

Saygıdeğer öğretmenlerimiz, hata olduğunu düşündüğünüz sorular ile ilgili testin sonundaki değerlendirme formundan veya sayfamızın iletişim bölümünden bize geribildirim sağlayabilirsiniz.

1 / 15

1) I- Piaget
II- Bruner
III- Gardner
IV- Vygotsky

Farklılaştırılmış öğretim yaklaşımı yukarıda adları verilen bilim insanlarından hangisi/hangilerinin görüşlerine dayanmaktadır?

2 / 15

2) Farklılaştırılmış Öğretim Yaklaşımının Temel İlkeleri arasında aşağıdakilerden hangisi bulunmaz?

3 / 15

3) “Kısmen istasyonlara benzemektedir. İstasyonlarda olduğu gibi bunlar da aynı ortamda yer alır. Fakat burada aynı konunun farklı yollarla öğrenilmesi amaçlanır. Bu da istasyondan ayrılan yönüdür. Pratikte, ilgi ve öğrenme olmak üzere iki türü kullanılmaktadır. Öğrenme ile ilgili olanlar, öğrenciye bir konuyu öğretmek ve öğrenilmiş bir konunun pekiştirilmesini sağlamak amacıyla sınıfların bir köşesinde hazırlanan etkinlik ve malzemelerin oldukları yerlerdir. İlgi ile ilgili olanlar ise öğrencilerin konu hakkında, kendi ilgi alanlarında çalışma yapmalarını sağlamak amacıyla oluşturulan yerlerdir.”

Yukarıda verilen metinde sözü edilen, “Farklılaştırılmış Öğretimde Kullanılan Yöntem ve Teknikler”den hangisidir?

4 / 15

4) I- Gerçekle Yüzleşme
II- Sözlü Raporlar
III- Projeler
IV- Yumruk Yapma

Yukarıda sayılanlardan hangisi/hangileri “Farklılaştırılmış Öğretimde Değerlendirme Teknikleri”nden öğretim sonrasında kullanılan teknikler arasındadır?

5 / 15

5) Aşağıda sayılanlardan hangisi “İçeriğe Erişimi Farklılaştırma Yolları” arasında sayılamaz?

6 / 15

6) “Burada olmanızdan, sizi daha iyi tanıyacak olmaktan çok memnunum ve sınıfa önemli deneyimler ve özellikler getirdiğinizin farkındayım. Burayı sizin için değerli bir öğrenme ortamı yapmak için elimden geleni yapmak istiyorum.”

Öğrencilerine yukarıda verilen metindeki cümleleri söyleyen bir öğretmen, hangi tür mesaj vermiştir?

7 / 15

7) Latince “yarış alanı” ve “yarış” anlamından yola çıkarak eğitim programını, “çocuk ve gençlerin yetişkin yaşamında yapılması gereken şeyleri iyice yapabilme becerisi geliştirmek ve her açıdan yetişkinlerin olması gerektiği gibi olmak için yapmaları ve deneyimlemeleri gereken şeylerin toplamı” biçiminde ele alan bilim insanı aşağıdakilerden hangisidir?

8 / 15

8) I- Resmî Yetişek
II- Örtük Yetişek
III- Ek Yetişek
IV- Karşıt Yetişek

Yukarıda sayılanlardan hangisi/hangileri Sönmez ve Alacapınar’ın yapmış oldukları sınıflandırmaya göre program türlerindendir?

9 / 15

9) Aşağıdaki seçeneklerin hangisinde “Program Geliştirme Süreci” aşamalarının sıralaması doğru olarak verilmiştir?

10 / 15

10) Aşağıdakilerden hangisi “Program Değerlendirme Yaklaşımları”dan biri değildir?

11 / 15

11) - Açıklık
- Genellik
- Güçlülük
- Kullanılabilirlik
- Öğrenilebilirlik

Yukarıda sayılanlardan kaç tanesi “Kavramlar”ın özellikleri arasındadır?

12 / 15

12) I- İhmal Edilen Program
II- Test Edilen Program
III- Örtük Program
IV- Resmî Program

A- Resmî metinlerde açıkça belirtilen biçimde geliştirilen; hedefleri, konuları ve işleniş sırasını; kullanılacak araç gereçleri ve değerlendirmeyi içeren bir programdır.
B- Öğretmen, eğitim kurumları ve/veya devlet tarafından hazırlanan sınavlarda ölçülen öğrenmeleri kapsayan program türüdür.
C- Resmî/formal program dışında yazılı ve resmî olmayan, farklı hedeflerin kazanılmasını sağlayan bir program türüdür.
D- Resmî programda yer almasına karşılık uygulamaya konmayan, göz ardı edilen, üstünkörü geçilen ya da atlanan programdır. Yukarıda verilen kavram ve tanımların eşleştirilmesi aşağıdaki seçeneklerin hangisinde doğru olarak verilmiştir?

13 / 15

13) “Joseph D. Novak tarafından Ausubel’in anlamlı öğrenme kuramına dayalı olarak 70’li yılların başında Cornell Üniversitesinde geliştirilmiştir. Bilgiyi organize edip görsel bir şekilde sunar. Ausebel’in ortaya atmış olduğu anlamlı öğrenmeye yardımcı olur. Bu manada kavramlar ve kavramlar arası ilişkileri gösteren grafiksel bir görsel araçtır.”

Yukarıda kısaca bahsedilen kavram aşağıdakilerden hangisi olabilir?

14 / 15

14) Aşağıda sayılanlardan hangisi “Formal Öğrenme”nin özellikleri arasında değildir?

15 / 15

15) Aşağıda sayılanlardan hangisi “Öğrenmeyi Etkileyen Öğrenenden Kaynaklı Faktörler” arasında sayılamaz?

Puanınız

Ortalama puan şöyledir 0%

Bu testi beğendiyseniz bize bir iyilik yapın ve bu testi sosyal medya hesabınızda paylaşın 🙂

LinkedIn Facebook VKontakte
0%

MEB tarafından 14 Eylül 2022’de 2. si yayımlanan Uzman Öğretmenlik Sınavı Örnek Sorularını online olarak çözmek için tıklayınız. [20 Soru]

MEB tarafından 14 Eylül 2022’de 2. si yayımlanan Başöğretmenlik Öğretmenlik Sınavı Örnek Sorularını online olarak çözmek için tıklayınız. [25 Soru]

MEB tarafından 29 Ağustos 2022’de yayınlanan Uzman Öğretmenlik Sınavı Örnek Sorularını online olarak çözmek için tıklayınız. [20 Soru]

MEB tarafından 29 Ağustos 2022’de yayınlanan Başöğretmenlik Sınavı Örnek Sorularını online olarak çözmek için tıklayınız. [25 Soru]

Eğitim Bir Sen tarafından yayınlanan Konu Kavrama Testleri örnek soruları online çözmek için tıklayın.

Uzman Öğretmenlik Sınavı Örnek Soru Kitapçığı’nı [PDF] indirmek için

Başöğretmenlik Sınavı Örnek Soru Kitapçığı’nı [PDF] indirme için

MEB 2022 Uzman Öğretmenlik Yetiştirme Programı Çalışma Kitabı (461 Sayfa PDF) İçin

MEB 2022 Başöğretmenlik Yetiştirme Programı Çalışma Kitabı (591 Sayfa PDF) İçin

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir